Със заповед на премиера Гълъб Донев от длъжността заместник-министър на електронното управление

...
Със заповед на премиера Гълъб Донев от длъжността заместник-министър на електронното управление
Коментари Харесай

Тресе ли се от скандали служебното правителство? Зам.-министърът на електронното управление подаде оставка

Със заповед на премиера Гълъб Донев от длъжността заместник-министър на електронното ръководство е освободен Благовест Кирилов. Той напуща поста по лично предпочитание.

 

Кирилов написа пост във Fаcebook, в който съобщи, че напуща държавно управление заради липса на бистрота. Той твърди, че бордът на шефовете на " Информационно обслужване " АД не бил формиран съгласно резултатите от състезанието. 

 

Целият пост:

 

Подадох оставка като заместник-министър на електронното ръководство. Със заповед на премиера от през днешния ден не съм на този пост.

 

През последните шест месеца Министерството на електронното ръководство свърши доста работа. Успяхме да осигурим най-прозрачните избори до момента. Това стана с помощта на моя екип в министерството и дейната ни връзка с бизнеса, академичната общественост и неправителствения бранш. Благодаря Ви.

 

Въведохме нови електронни услуги в интерес на жителите и бизнеса и участваме интензивно за въвеждането на цифрова промяна в България.

 

Има обаче неща, с които не мога да направя компромис. Една от главните задания, които си сложих преди да приема поста в служебния кабинет, бе повече бистрота в “Информационно обслужване " АД. За страдание, това не се случи.

 

Пример за това е изборът за самостоятелни членове на борда на шефовете. Той не беше съгласуван с класирането в състезанието, извършен от Агенцията за обществените предприятия и надзор.

 

Във всяко свое деяние се управлявам от желанието да има бистрота на процеса, успеваемост на резултатите, както и да се отбрани националната сигурност. Предстои провеждането на нови избори. За тяхното обикновено протичане тези условия са основни.

 

Когато едно или повече от трите бъдат застрашени съществува риск за изборите. Организацията на вота е съществена роля на служебния кабинет според Конституцията на Република България и следва да е приоритет в работата му.

Ще продължа да работя за бистрота, за почтени избори и за цифровата промяна на България.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР